איך לבלוט בראיון להתמחות?
למדתם, התכוננתם, שיננתם והיום הגדול הגיע. עכשיו זה ה-Money Time שלכם. לפניכם ואחריכם תיכנס שורה של מועמדים טובים ואיכותיים בדיוק כמוכם – לכן אתם חייבים להתבלט, ולטובה 🙂 כך תעשו את זה נכון.
הגיעו לראיון 10 דקות לפני הזמן – הכינו לו”ז ראיונות, שיכלול את שם המשרד, שם המראיין, שעת הראיון, כתובת, איך אתם מגיעים והאם יש חנייה באזור. זה אולי נשמע מובן מאליו, אבל איחור לראיון, גם קטן, עלול להשפיע על התנהלותכם במהלכו, לפגוע בריכוז ולהוריד את הביטחון שלכם. בנוסף, עבור חלק מהמעסיקים, איחור לראיון העבודה הוא בלתי נסלח ועלול לפסול את מועמדותכם. נצלו את ההגעה המוקדמת כדי להסתכל מסביב ולהרגיש את האווירה במשרד, האם זה המקום בו תרצו להתמחות?
כוונו את השיחה לאזור הנוחות שלכם– התשובות שתספקו במהלך הראיונות יהוו את המצע לשאלות הבאות שתישאלו. זו ההזדמנות לכוון את הראיון לאזור הנוחות שלכם, להבליט נקודות שהכנתם מראש ולהצניע אחרות. ההבנה הזו תאפשר לכם להרחיב על תחומים ונושאים שאתם מרגישים בהם נוח.
הקפידו לענות במדויק על השאלות שנשאלתם– הקשיבו לשאלה. אם נשאלתם שאלה שאינכם בטוחים בתשובה הנכונה לגביה, עצרו וסדרו לעצמכם את המחשבות. עדיף להמתין רגע ולתת תשובה מנומקת ומסודרת. כדי למשוך זמן ולחשוב בנחת, אתם יכולים לחזור על השאלה בעל פה. תשובה מובנית ומסודרת מעידה על חשיבה אנליטית וקוהרנטית – תכונות חשובות במיוחד לעורכי דין שנבחנות בראיונות.
התמקדו בחוזקות והישגים– אנשים אוהבים אופטימיות. מרואיינים רבים מעידים שהלחץ בו הם נמצאים במהלך הראיונות גורם להם להתמקד בנקודות החולשה שלהם ולהתעכב דווקא עליהן. התוצאה – השקעת זמן יקר מפז בניסיון להילחץ מהמצב בהסברים שעלולים להחריף את המצב. זה לא הזמן להיות צנועים! הבליטו את היתרונות והערך המוסף שלכם.
עגנו את תשובותיכם בדוגמאות– אם מבקשים מכם לספר על תכונה שלילית שמאפיינת אתכם, הסבירו זאת באמצעות דוגמא קונקרטית ממקום עבודה קודם, שתמחיש את דרך ההתמודדות שלכם עם תכונה זו. המעסיק צריך להבין שאתם מודעים לחולשה שלכם, יודעים איך להתמודד איתה והיא לא תפגע בעבודתכם.
התאימו את עצמכם לסגנון של המראיין– שימו לב לשפת הגוף של המראיין. אחרי דקות קצרות של שיחה, תהיה לכם תמונה ברורה לגבי הסגנון שלו ותוכלו להתאים את עצמכם אליו. אם המראיין רציני ופורמאלי, הקפידו על פורמאליות. אם הוא מראיין באווירה פתוחה וקלילה, התאימו את עצמכם לסגנון שלו, אך בשום שלב אל תשכחו את חלוקת התפקידים ושעדיין מדובר בראיון עבודה.
זכרו שהראיון הוא הדדי– במהלך הראיון נסו לענות לעצמכם על השאלות – האם סביבת העבודה מתאימה לי? האם המעסיק הוא אדם שאסתדר איתו? האם זה מקום בו אוכל להתקדם ולהתפתח באופן אופטימאלי? האם זה מקום עבודה שארצה לעבוד בו לטווח ארוך? האם שיטת ההתמחות מתאימה לאופי שלי?
הכירו והתכוננו לנושאים שהמראיינים אוהבים לבחון– במהלך ראיונות ההתמחות, יש מספר נושאים מיוחדים ורווחים, שמראיינים אוהבים לבחון. חשוב להכיר סוגיות אלו מראש, כדי שלא תיתפסו לא מוכנים – יכולת ביטוי וחשיבה קוהרנטית ומסודרת; ירידה לפרטים ומתן תשובות מעמיקות; העברת הראיון לאנגלית ובחינת תגובת המרואיין (בעיקר בראיונות למחלקות ההייטק ובינ”ל); מענה לשאלות אישיות על בסיס קורות החיים; חשיבה משפטית ויכולת לנהל דיון בנושא אקטואלי.
עכשיו נותר לכם רק להכין את הבגדים, לחייך, ליישם את מה שלמדתם ולזרוח בראיון!
בהצלחה!