ענף המשפט בישראל
ענף המשפט בישראל
בחודש אוגוסט 2022 ערכנו את סקר השנתי בענף המשפט, כדי לעזור לכם ולכן להבין טוב יותר את מצבכם מול השוק. הסקר נערך בשיתוף עיתון גלובס, והשתתפו בו מספר שיא של 2,159 משתתפים, מתוכם 584 יועצות ויועצים משפטיים בחברות. ריכזנו לכם את התובנות המרכזיות שעלו מהסקר וכאן תוכלו להוריד את הדוח עם התוצאות המלאות. מוזמנים כמובן לשתף ולהעביר הלאה :)
את סקר שכר המתמחים - כולל שיטת התמחות, יתרונות, תנאים ואחוזי הישארות בעשרות משרדים - תוכלו למצוא כאן.
השכר של עורכי הדין עולה עם הוותק ויכול להכפיל את עצמו לאחר 7 שנים. בשנים הראשונות העליה בשכר משמעותית יחסית ומוותק של 4 שנים העליה בשכר מתונה יותר.
תחום ההייטק שמר על המקום הראשון ברשימת העיסוקים הרווחיים ביותר במשרדי עורכי דין (לפי נתוני שכר ממוצע לבעלי ותק של 3-5 שנים). התחומים שהשכר בהם הוא הנמוך ביותר, מבין התחומים שנבדקו, הם: פלילי, דיני עבודה, נזיקין וביטוח, דיני משפחה ומעמד אישי והוצאה לפועל.
פערי השכר בין נשים לגברים ממשיכים במגמת צמצום, אך נותרו גבוהים. כל שהוותק עולה כך גם גדלים פערי השכר בין המינים, על אף שהיקף המשרה זהה ומספר שעות העבודה דומה.
בכל ותק, יועצות ויועצים משפטיים מרוויחים בממוצע יותר בחברות גלובליות מאשר בחברות לוקאליות. הפער בשכר הממוצע (ברוטו לחודש) בין יועצות ויועצים משפטיים בחברות בינלאומיות לחברות לוקאליות הוא כ-36%.
בכל סוגי המשרדים נרשמו ירידות בכמות העובדים שדיווחו שהם עובדים מעל 10 שעות בממוצע ביום, ביחס לסקר הקודם. אולם, הפערים נותרו גדולים. כ-40% מהעובדים במגה משרדים ובמשרדים הגדולים דיווחו שהם עובדים מעל 10 שעות ביום, לעומת כ-20% במשרדים קטנים ובחברות.
רוצים לראות את התוצאות המלאות של הסקר? כאן תוכלו להוריד את הדוח המלא. מוזמנים לשלוח לנו שאלות, הערות או הצעות לשיפור, וכמובן להפיץ את הסקר בתקווה שיסייע לכל העובדים והמעסיקים בענף.