שנה ג’ – Winter is Coming
מזל טוב, אתם באופן רשמי סטודנטים בשנה ג׳! אבל עם כל הכבוד לפז״ם, ריכזנו עבורכם מספר טיפים חשובים לקראת השנה בה תסגרו את מקום ההתמחות שלכם:
- אל תדחו לדקה ה-90 את הבירורים על אפשרויות ההתמחות השונות. אמנם תקופת הראיונות היא קצרה, אבל התהליך המקדים של חיפוש, מחקר ויצירת פוקוס על מגזר/תחום/משרד הוא תהליך קריטי שחשוב מאוד להקדיש לו את הזמן לו הוא ראוי. המגוון הרחב של האפשרויות עלול לבלבל, במיוחד אם אתם נמנים על אלו שאין להם בשלב זה שבב של כיוון מה מעניין אותם. קיבצנו עבורכם מספר נקודות ששווה להתחיל להקדיש להן מחשבה כבר מעכשיו, ועשויות לסייע לכם בהמשך: מגזר פרטי למול ציבורי, התמחות במשרד גדול למול משרד בוטיק (מוזמנים לקרוא עוד בנושא כאן), סוג ההתמחות שמתאים לכם (פול משרדי, פול מחלקתי, עבודת צוות, הצמדת מאמן. לחצו כאן לקרוא על היתרונות והחסרונות של כל שיטה), תחומי עניין (אקדמיים ובכלל).
- ״עשו את זה קודם, לפניי״ – מילת המפתח היא לשאול, לשאול ועוד פעם לשאול. אנחנו לא יודעים איך לבשר לכם את זה, אבל במסגרת תהליך מציאת ההתמחות שלכם ממש אין צורך שתנסו להמציא את הגלגל. אלפי סטודנטים נמצאים בדיוק במקום בו אתם נמצאים עכשיו, ואלפים רבים כבר עברו את אותה חוויה והם היום עורכי דין מן המניין. אז גם אם אחרי שקראתם את הנקודה הראשונה אתם מרגישים מבולבלים, תדעו שאתם לא לבד! תהליך חיפוש ההתמחות אינו פשוט, אך סטודנטים רבים צולחים אותו מדי שנה ומהווים עבורכם מקור ידע מופלא, ואנחנו ממליצים בחום לנצל אותו, וכאמור, כמה שיותר מוקדם. אז איך עושים את זה? קודם כל, חשוב להשאיר את האני הביישן שלכם בבית ולאזור אומץ לשאול שאלות ולהתייעץ עם אנשים; סטודנטים שכבר סגרו התמחות, מתמחים, ואם אתם מכירים עורכי דין – כמובן שגם איתם. לאחר מכן, אנחנו ממליצים להתחיל לקרוא מידע ממקורות שונים; כתבות בעיתונות, אתר careebiz, אתרי האינטרנט של המעסיקים עצמם, פורומים, קבוצות וכדומה. נוסף על כל זה, כמובן שאנחנו בקודקס כאן בשבילכם, בצ’ט באתר וכמובן בטלפון.
- היעזרו במבוגר האחראי. אולי לא ידעתם, אבל סביר מאוד להניח שבמוסד הלימוד שלכם קיים מרכז השמה, שבין תפקידיו ליווי וסיוע לסטודנטים בפקולטה במהלך התקופה של חיפוש ההתמחות. בתור התחלה, אנחנו מציעים לכם למצוא מי עובד שם, היכן הוא יושב ומה דרכי התקשורת עמו. כמו כן, לא יזיק לברר מול המרכז האם ישנם דברים שאתם צריכים לדעת כבר בשלב הזה. גם אם התשובה תהיה שלילית, לפחות הכרתם בשלב מוקדם, וחסכתם לכם משימה ממהלך הסמסטר. אל תילחצו אם במוסד בו אתם לומדים אין מרכז השמה! צוות יועצות ההשמה של קודקס כאן בשבילכם וישמח לעמוד לרשותכם ולספק לכם את כל המידע שאתם צריכים.
- זה הזמן להתחיל לבקש המלצות. למה אנחנו מתכוונים? מסמך כתוב (לא יותר מדף), ממעסיק, ממונה, מרצה, או כל אדם שהיה אתכם באיזשהו קשר מקצועי ויכול להעיד על תכונותיכם. מדוע צריך המלצות? המלצות מאפשרות למעסיק להתרשם מכם ומפועלכם בממד נוסף, מעבר לנתונים היבשים שכתובים בתיק האישי. כמה המלצות אתם צריכים? אין צורך בכמות שניתן לכרוך בכריכה קשה. בתור התחלה נציע לנסות לקבל 2-3 המלצות, ולפנות לאנשים שיוכלו לרשום המלצות אישיות וכנות. ממי ניתן לבקש המלצה? הנה מספר רעיונות: מנהל/ מעסיק, מרצה, מפקדים מהצבא, ממונים במסגרות התנדבותיות / חברתיות.
- לפתוח תיק אישי בקודקס. מהו התיק האישי ולמה הוא משמש? התיק האישי הוא בעצם קורות החיים הדיגיטליים שלכם, בממשק נח לקריאה על ידי המעסיק (אל דאגה, התיק שלכם לא יישלח לאף אחד ללא אישורכם – אבל על זה נדבר בהמשך) והוא מסייע לו ללמוד עליכם לקראת הזימונים לראיונות. מילוי התיק מבעוד מועד מאפשר להקדיש זמן ומחשבה ביצירת התיק האופטימלי שישקף למעסיק את המאפיינים הבולטים שלכם ויחסוך לכם זמן במהלך שנת הלימודים. איך עושים את זה? לחצו ממש כאן.
זהו (בגדול). אנחנו בטוחים שגם אם אתם עדיין קצת מבולבלים, אתם בטח במצב טוב יותר מאשר הייתם לפני 5 פסקאות. אנחנו ממליצים בחום לעקוב אחר הטיפים ולהתחיל את התהליך כמה שיותר מוקדם, כאשר אתם צלולים ונטולי היסטריה ולחץ.
בכל שאלה נוספת, צוות קודקס כאן בשבילכם.
בהצלחה!