איך מכריעים איפה להתמחות?
אחרי כל הראיונות הצלחתם סוף סוף להתמקד ב-2-3 משרדים (ואולי יותר) שבהם הייתם רוצים לסגור התמחות ועכשיו אתם שואלים איך להכריע ו“מי יהיה בר המזל שיזכה בי?!” 😉 – בשביל זה אנחנו פה.
שיטת ההתמחות
מעוניינים להיחשף למספר תחומים נרחב או עדיין לא התאהבתם בתחום מסוים, רוצים לטעום קצת מכל דבר לפני שתחליטו על כיוון קריירה מדויק ולא מפחדים מקצת תחרות בין המתמחים, כנראה ששיטת פול משרדי יותר מתאימה לכם. יודעים מה הכיוון הכללי שלכם, רוצים לעבוד עם מספר צוותים ולהיחשף למספר שיטות עבודה, אבל לא רוצים לגעת בכל תחומי העיסוק של המשרד, כנראה ששיטת פול מחלקתי או אשכולות יותר מתאימה לכם. אם אתם מסתדרים עם סוגים רבים של אנשים, אוהבים עבודה עצמאית, סביבה פחות תחרותית ומעוניינים להתמקצע בתחום ספציפי, כנראה ששיטת ההצמדה יותר מתאימה לכם.
טיפ שלנו: יש משרדים ששיטת ההתמחות אצלם דינאמית, ואפשר למשל לאחר חצי שנה להחליף תחום התמחות או להתמקד במה שגיליתם שיותר מעניין אתכם. אל תהססו לשאול את המראיין או מנהלת משאבי האנוש מה המדיניות שלהם בנושא.
הישארות
ענף המשפט כיום מאופיין בחוסר משמעותי של עורכי דין איכותיים והתחרות על כוח אדם איכותי הפכה לקשה יותר. תוסיפו לכך את העובדה שמשרדים מעדיפים לקלוט כעורכי דין את אלו שהתמחו אצלם וניתן לצייר שורה תחתונה לפיה היום, יותר מבעבר, למתמחה טוב יימצאו את המקום להשתלב כעורך דין במשרד, ולא משנה מה גודלו. יחד עם זאת, נסו לברר האם המשרדים שאתם מתעניינים בהם הם בעלי אחוזי הישארות נמוכים במיוחד.
טיפ שלנו: נסו לחשוב האם שיטת ההתמחות במשרד תגדיל או תקטין את סיכויי ההישארות שלכם, בהתאם לתכונות האופי שלכם.
משרד ענק או בוטיק – ראו את הכתבה שכתבנו בנושא, ונסו להבין האם המאפיינים של המשרדים שאתם מתלבטים לגביהם מתאימים לתכונות האופי שלכם ולכיוון הקריירה שאתם מכוונים אליו.
דירוגים
מישהו כבר אסף נתונים על כל המשרדים, בחן תיקים ולקוחות, ראיין את השותפים וסקר מגמות בשוק, תנצלו את זה – בדקו את הדירוגים של המשרדים בכל חברות הדירוג המובילות: Legal 500, DUNS100, Chambers, BDI. שימו לב שלא כל אתרי הדירוגים מדרגים את כל התחומים ויש כאלה שמתמקדים בתחומים מסוימים, כמו IP STARS שמדרג משרדים בתחום קניין רוחני. כמו כן, דירוג גבוה של משרד על ידי חברת דירוג זרה נותן אינדיקציה נוספת להיקף עבודה גבוה יחסית עם לקוחות בינלאומיים (מה שאומר שיש יותר סיכוי שתעבדו באנגלית).
טיפ שלנו: אם אתם כבר סגורים על התחומים שמעניינים אתכם, תבדקו את הדירוג של המשרדים בתחומים אלה ואף את דירוג השותפים שאתם צפויים לעבוד איתם.
הכרות עם מתמחים/עורכי דין
נסו לברר מי מהסטודנטים בשנתון מעליכם סגר במשרד שאתם מתלבטים לגביו, ואם אפשר פנו אליהם ובדקו איתם כיצד החליטו לבחור היכן להתמחות. גם אם לא תצליחו להגיע אליהם, הכרות עם עורכי דין או מתמחים שסגרו במשרד שאתם מתלבטים לגביו, תיתן לכם אינדיקציה לאופי המתמחים שהמשרד מחפש ושעובדים בו.
טיפ שלנו: גם שיחה עם מתמחה או עורך דין שעזב את המשרד יכולה לתת לכם מידע חשוב על המשרד.
דרכי הגעה
אתם הולכים לעבוד לא מעט וכנראה לא תרצו לבלות עוד הרבה זמן בדרך הלוך/חזור מהעבודה, בדקו את דרכי ההגעה לעבודה והאם יש הסדרי נסיעות וחניה.
טיפ שלנו: חשבו מה המשקל שאתם נותנים לשיקול הזה, אולי תגלו שזה ממש לא קריטי לכם.
Vibe
המושג החמקמק הזה משפיע על רוב המתמחים שאנחנו מכירים בבחירת מקום ההתמחות, והוא מסתכם בשאלה “האם האווירה והאופי של המשרד מתאימים לאופי שלי?”. כדי להבין טוב יותר את האופי של המשרד ולהרגיש את ה-Vibe שלו, נסו להיזכר איך הרגשתם בראיון ומה התחושות שהיו לכם ביחס למראיינים, בזמן הסיור במשרד או בהרמת כוסית, לאחר שבחנתם את האתר של המשרד והפרופיל שלו ב-careebiz. טיפ שלנו: אספתם נתונים ועשיתם השוואות, ולא מצאתם הבדלים משמעותיים, בעניין זה, לכו אחרי תחושות הבטן שלכם.
יחסי אנוש ומבנה ארגוני
אם חשוב לכם לדעת מה היחס למתמחים ועורכי דין צעירים במשרד כמו גם המבנה הארגוני של המשרד וסגנון הניהול בו, מעבר לתצפיות שביצעתם והרגשת ה-Vibe שקיבלתם מהמשרד והמראיינים, ממליצים לבחון משובי ראיונות ומשובי עבודה ב-careebiz, וכן לפנות למשרדים שאתם מתלבטים לגביהם ולבקש לדבר עם מתמחה ועורך דין צעיר (מהמחלקה שבה אתם רוצים להתמחות, ככל האפשר).
טיפ שלנו: בקשו לדבר עם עורכי דין בעלי וותק של 2-6 שנים, ונסו להבין מהם, בין היתר, מה ה-DNA של המשרד, מה סגנון הניהול הרווח וכיצד המשרד מתנהל ביחס למתמחים ועורכי דין צעירים וותיקים. לבסוף, נסו לחשוב על המסגרות בהם לקחתם חלק עד כה (מסגרות חברתיות, התנדבותיות, פיקודיות, לימודיות) ולבחון אלו סגנונות ניהול ומבנה ארגוני מתאימים לכם.
להשלמת התמונה, הכנו לכם טבלה מרכזת של תנאי המתמחים במשרדים נבחרים, בתקווה שתסייע לכם לקבל את ההחלטה הנכונה לכם: התמחות במשפטים – תנאים ושכר
בכל מקרה, אנחנו פה לכל שאלה, מחזיקים לכם אצבעות ומאחלים לכם המון בהצלחה! 🙏