איך ליצור יתרון תחרותי בעולם העבודה החדש?
הקורונה הזכירה לנו כמה חשוב שנהיה מוכנים לשינויים.
תוך מספר שבועות עולם העבודה, גם של עורכי הדין, השתנה – יותר עבודה מהבית ושירותים מרחוק, קיצוצי שכר, הוצאות לחל”ת ופיטורים. התחרות על כל משרה גדלה והכוח עבר למעסיקים. יציבות ובטחון תעסוקתי כבר לא נראים בטוחים כמו פעם וסדרי העדיפויות של כולנו השתנו. אז איך מתמודדים עם המצב ואיך כדאי להתכונן לעולם העבודה החדש?
1. מצאו את היתרון שלכם
בין אם אתם מחפשי עבודה ובין אם עובדים, חשוב שתדעו מה הערך הייחודי שאתם מביאים אתכם לארגון. היתרון היחסי שלכם על הקולגות או המתחרים על אותה משרה.
כדי למצוא אותו אתם צריכים לשאול את עצמכם מה אתם אוהבים לעשות? במה אתם הכי טובים? בולטים? מרגישים בנוח? ולא פחות חשוב, במיוחד בימים אלה, מה נדרש כרגע בשוק, בארגון או בצוות שלכם? למשל, חסר בצוות מי שירכז עדכוני פסיקה וחקיקה, ואתם נחשבים כמקור ידע ומעולים בהבחנה בין עיקר לטפל – זה הזמן לקחת את היוזמה עליכם.
2. ספרו את הסיפור שלכם
תחצינו ותבליטו את היתרון שלכם, מול הקולגות, המנהלים, הלקוחות ובעצם מול כל העולם. היום, יותר מתמיד, יש חשיבות לנראות שלכם ברשתות החברתיות, בקהילות שונות ובכל פלטפורמה אפשרית שתאפשר לכם לחזק את המיתוג האישי שלכם ולבסס אתכם כמי שמומחים בתחום. אם אתם מחפשי עבודה, וודאו שקורות החיים מביאים לידי הביטוי את היתרון והסיפור הייחודי שלכם, בשילוב הניסיון והבאז וורדס הרלוונטיים לתחום. למשל, רוצים להבליט את היכולת שלכם לנהל ולרכז פרויקטים בתחום שוק ההון, במקום לציין שיש לכם ניסיון בהכנת תשקיף אתם יכולים לכתוב: “ליוויתי תהליך הנפקה ראשונה לציבור (IPO) של חברה X בע”מ. ערכתי וריכזתי את מסמכי ההנפקה, לרבות, תשקיף, דיווחים מיידיים והודעות לבורסה ולרשות ניירות ערך.”
3. שדרגו את הכישורים שלכם
הוסיפו לעצמכם כישורים חדשים, כמו שיפור אנגלית, הבנה בתחומים משפטיים חדשים, פיתוח עסקי, חיזוק קשרים בין-אישיים ושיווק. למרות עומס העבודה, נסו לקחת על עצמכם עוד תחומי אחריות – המעסיק שלכם יעריך את זה ואתם תזכו בהזדמנות להתבלט ולרכוש מיומנויות חדשות. חשוב לזכור שגם אם המעסיק יסרב להצעה שלכם, הוא יעריך את המחויבות והיוזמה שלכם ויש סיכוי גדול יותר שתתפסו כמי שנחוצים לארגון ועמידים בפני שינויים. כך למשל, לפני מספר שנים, שני עורכי-דין צעירים החליטו להתעמק בתחום הקריפטו והציעו למשרד עורכי דין שהם עבדו בו לפתוח מחלקה בתחום. כיום, עורכי הדין והמשרד, שקיבל את ההצעה שלהם, הם המומחים בתחום.
4. בדקו את השטח
אם אתם מחפשים עבודה, תעזרו במעגל החברים והמכרים הקרוב והרחוק שלכם. כולם מבינים שהתקופה מאתגרת ותופתעו לגלות כמה הרצון לעזור הוא גדול. כדאי גם לבדוק את השטח עם חברת השמה (כמונו 😊) שיודעת להגיד לכם מה המצב בשוק, להציע לכם משרות רלוונטיות שאתם לא חשופים אליהן ולהבליט אתכם ביחס לכל קורות החיים שמגיעים למעסיק.
5. נצלו כל הזדמנות
ההזדמנויות נמצאות סביבנו כל הזמן, במיוחד בימי משבר, אבל צריך לזהות ולנצל אותן. כן גם איסוף הילדים מהגן יכול להיות הזדמנות מעולה לדבר עם ההורים האחרים ולברר על משרות חדשות שנפתחו אצלם.
לכן נסו להוציא את המקסימום מכל פגישה, אירוע או ראיון, ולייצר קשרים חדשים בכל מקום שאתם מגיעים אליו. נסו גם לייצר הזדמנויות חדשות באמצעות שיתופי פעולה, אירועים, וובינרים ופעילויות משותפות עם חברות וארגונים בתחום שלכם. כך תיצרו קשרים וכישורים חדשים שיוכלו לעזור לכם בהמשך.
6. שמרו על גמישות
בתקופה הקרובה חיפוש משרות משפטיות יהיה מאתגר יותר מבעבר. נסו לצמצם את הפרמטרים שאתם לא מוכנים להתפשר עליהם, כמו, מיקום ותחום עיסוק, וביחס לפרמטרים האחרים, תבואו עם ראש פתוח ונכונות גדולה יותר להתגמש. זה גם הזמן לחשוב אחרת ממה שהייתם רגילים, כדי לנצל הזדמנויות ולנצח את תקופת המשבר. למשל, לשלב משרה חלקית עם עסק עצמאי, לקבל הצעת עבודה למשרה זמנית במשרד מוכר או להציע עזרה בתחום המתמחים במשרד.
7. אל תחכו שהמשבר יעבור
המעסיקים צריכים אתכם עכשיו יותר מתמיד. זו הזדמנות מעולה להראות כמה אתם מקצועיים ומחויבים ולהוכיח שאתם יודעים להתמודד עם שינויים, אי וודאות ומשברים. אם אתם מחפשים עבודה, אל תחכו לזמן טוב יותר ושלחו קורות חיים כבר עכשיו. דווקא בתקופה זו יש הרבה מעסיקים שמחפשים עורכי דין או יועצים משפטיים, שיעזרו להם להתמודד עם המצב הנוכחי ואולי גם עם משברים נוספים שעלולים להגיע בעתיד.