ענף המשפט בישראל
ענף המשפט בישראל
בחודשים נובמבר ודצמבר 2024 ערכנו את סקר השכר השנתי בענף המשפט, כדי לעזור לכם ולכן להבין טוב יותר את מצבכם מול השוק. הסקר נערך בשיתוף ACC Israel, ארגון היועצים המשפטיים לישראל, והשתתפו בו 3,209 משתתפים, מתוכם מספר שיא של 816 יועצות ויועצים משפטיים בחברות. ריכזנו לכם את התובנות המרכזיות שעלו מהסקר וכאן תוכלו להוריד את הדוח עם התוצאות המלאות. מוזמנים כמובן לשתף ולהעביר הלאה :)
את סקר שכר המתמחים - כולל שיטת התמחות, יתרונות, תנאים ואחוזי הישארות בעשרות משרדים - תוכלו למצוא כאן.
גם ב־2024 נרשמה עלייה בשכר עורכי הדין – אך בקצב מתון מהשנים הקודמות. המשרדים הקטנים והבינוניים הם אלו שהובילו את העלייה, בעיקר בשלבי הקריירה הראשונים.
בכל דרגת ותק ובכל הגדרת תפקיד, יועצים ויועצות משפטיים בחברות בינלאומיות מרוויחים יותר מאלה שבחברות מקומיות. הפערים הבולטים ביותר ניכרים בדרגות הבכירות – אך קיימים לכל אורך הדרך.
עורכי דין ויועצים משפטיים העוסקים בהייטק ממשיכים ליהנות מהשכר הגבוה בענף, בין אם הם מועסקים במשרדים ובין אם בחברות. גם בשנה מאתגרת למשק, הייטק נותר התחום הרווחי ביותר, עם דרישה למומחיות גבוהה ויכולות רב-תחומיות.
בכל תפקיד ובכל ותק, יועצות ויועצים משפטיים מרוויחים בממוצע יותר בחברות גלובליות מאשר בחברות לוקאליות. הפער הזה בולט מיוחד בין חברות הנסחרות בחו"ל/דואליות לבין חברות פרטיות.
פערי השכר בין נשים לגברים מצטמצמים – אבל עדיין קיימים. ככל שהוותק עולה, כך גדלים הפערים – גם בשכר וגם בייצוג בתפקידי ניהול בכירים.
רוצים לראות את התוצאות המלאות של הסקר? כאן תוכלו להוריד את הדוח המלא. מוזמנים לשלוח לנו שאלות, הערות או הצעות לשיפור, וכמובן להפיץ את הסקר בתקווה שיסייע לכל העובדים והמעסיקים בענף.