המדריך המלא של TED לשיחת שכר מוצלחת
מתלבטים כמה לבקש בשיחת שכר? מחפשים את הדרך לשכנע את הבוס שמגיעה לכם העלאה? כדי להוריד את הלחץ ולעזור לכם להגיע מוכנים יותר, אספנו לכם שלוש הרצאות TED מרתקות שיעניקו לכם כלים, דרכים, השראה או סתם יעלו לכם חיוך על הפנים, לקראת שיחת השכר הקרובה.
דעו את השווי שלכם ותבקשו אותו
קייסי בראון, יועצת תמחור, מציגה איך לתמחר ולתקשר את הערך שלכם טוב יותר בפני המעסיק, ולקבל משכורת שמתאימה לשווי האמיתי שלכם.
בראון טוענת שאף אחד לעולם לא ישלם לכם את השווי שלכם. הם ישלמו לכם כמה שהם חושבים שאתם שווים. ואתם שולטים בחשיבה שלהם.
תחילה, טוענת ברואן, אתם חייבים להבין מה הערך שלכם וכמה אתם שווים. שאלו את עצמכם מהם צרכי המעסיק וכיצד אתם עונים עליהם? מהן התכונות שהופכות אתכם למתאימים וטובים יותר מאחרים? מה אתם עושים שאף אחד אחר לא עושה? אילו בעיות אתם פותרים? מה הערך המוסף שלכם?
חשוב להבין לא רק במה אתם מסייעים, אלא גם מה הכי מרגש אתכם במה שאתם עושים? מה עושה אתכם גאים ומאושרים? אלו בדרך כלל יהיו הנקודות המעניינות ביותר שתרגישו לגביהן הכי הרבה בטחון ותוכלו לתקשר אותן בטבעיות.
שורה תחתונה: לקראת שיחת השכר הקרובה, תעשו לעצמכם שיחת הערכה עצמית, תמצאו את התשוקה שלכם ותתקשרו בביטחון את הערך שלכם למעסיק.
איך לדבר על עצמך?
פרופ’ אדם גלינסקי, פסיכולוג חברתי, מציג איך אנחנו יכולים לקדם את האינטרסים האישיים שלנו בצורה טובה ואפקטיבית יותר. מה שעשוי לעזור לכם לא רק בשיחת השכר הקרובה, אלא בהרבה סיטואציות בחיים.
המחקר שערך פרופ’ גלינסקי הוביל אותו להכרה שלכל אחד מאיתנו קיים תחום של התנהגות קבילה. לפי פרופ’ גלינסקי, רק כשאנחנו נשארים בתוך התחום שלנו אנחנו מתוגמלים. לכן, לפי פרופ’ גלינסקי, כדי לבקש יותר אתם צריכים להרחיב את התחום שלכם.
איך תוכלו להרחיב את התחום שלכם?
1. תהיו “אמא דובה”. לפי פרופ’ גלינסקי, שאתם טוענים עבור אחרים, אתם מגלים את התחום שלכם ומרחיבים אותו בעיני עצמכם. כמו שאמא דובה מגינה על הגורים שלה, כשאנחנו טוענים עבור אחרים, אנחנו יכולים להיות יותר תקיפים, לגלות את הקול שלנו ולהרחיב את התחום שלנו.
2. תאמצו את הפרספקטיבה של האחר. פרופ’ גלינסקי טוען שאם אתם מצליחים לאמץ את נקודת המבט של מי שעומד מולכם, זה מאפשר לכם להיות שאפתנים ותקיפים, ועדיין חביבים.
3. תאותתו גמישות. המחקר שערך פרופ’ גלינסקי מראה שכשאתם נותנים לאנשים בחירה בין חלופות, זה מוריד את ההגנות שלהם, והם ייטו לקבל את אחת מההצעות שלכם.
4. תרכשו בעלי ברית חזקים. אחת הדרכים לעשות את זה, לפי פרופ’ גלינסקי, היא לבקש את עצתם. כשאנחנו מבקשים עצה מאחרים, אנחנו מחמיאים להם ונשארים צנועים, וכך רוכשים את החיבה שלהם. פרופ’ גלינסקי מוסיף וטוען שלבקש עצה על אחד מהישגינו, היא הדרך היחידה שבה אנחנו יכולים להיתפס כמוכשרים וגם להיות אהודים.
5. תצטיירו כמומחים. אחת הדרכים לעשות את זה, לפי פרופ’ גלינסקי, היא על ידי חיבור לתשוקה שלנו. כשאנחנו מתחברים לתשוקה שלנו, אנחנו נותנים לעצמנו את האומץ לדבר, אבל אנחנו גם מקבלים מאחרים את הרשות לחוות את דעתנו.
6. הציגו הוכחות. החזיקו אצלכם הוכחות מוצקות למאמץ וההצלחות שלכם. זה מגדיל את האומץ שלכם לדבר ובעל יכולת השכנוע הטובה ביותר.
שורה תחתונה: בשיחת שכר הקרובה, תהיו אמא דובה ומבקשי עצה. תאספו הוכחות מצוינות ובעלי ברית חזקים. תאמצו את נקודת המבט של הבוס ואל תשכחו לבוא עם תשוקה. אם תשתמשו בכלים האלה, לפי פרופ’ גלינסקי, אתם תרחיבו את תחום ההתנהגות הקבילה שלכם, ותגדילו משמעותית את הסיכוי לקבל את מה שאתם רוצים.
למה אתם צריכים לדעת כמה הקולגות שלכם מרוויחים?
דיוויד ברוקס, חוקר ועיתונאי, מציג תפיסה לפיה שקיפות שכר – שיתוף גלוי של המשכורות – משפרת את מקום העבודה הן לעובד והן לארגון.
ברוקס טוען שכשאנשים לא יודעים איך שכרם ביחס לעמיתיהם, גדל הסיכוי שהם ירגישו ששכרם נמוך מדיי ואולי אפילו מופלים לרעה. ברוקס מציג סקר שנערך ב-2015 בו השתתפו כ-70,000 עובדים. שני שליש מהמשתתפים בסקר, שמשתכרים לפי שער השוק, ענו שהם מרגישים שלא משלמים להם מספיק. ברוקס לא מסתפק בהצגת ההשפעות השליליות של חוסר שקיפות שכר וההשפעות החיוביות של שקיפות שכר, אלא קורא למעסיקים להתקדם אל עבר שקיפות ולמועסקים לעמוד על זכותם לכך.
שורה תחתונה: לקראת שיחת השכר הקרובה, אל תהססו לברר היכן אתם עומדים ביחס לחבריכם לעבודה, כדי שתגיעו עם רמת הביטחון המתאימה לשיחות שכר. ואם אתם מתקשים להסיר את מעטה הסודיות בתוך הארגון, אתם תמיד מוזמנים להיעזר בתוצאות סקר השכר השנתי שלנו. 😉